Als gediplomeerd en toegewijd Slaapcoach vind ik het belangrijk dat een kind zich gezien en gehoord voelt. Waar ligt hun behoefte? Ik werk volgens de Droomritme methode. Dit is een methode die kijkt naar alle aspecten die met slapen te maken hebben. Naast Slaaptechnische factoren kijken we ook naar de fysieke-, emotionele-, omgevings- en softe factoren. Tenslotte heeft alles invloed op elkaar. Naast Slaapcoach ben ik ook Kindercoach, de perfecte combinatie om de peuter, kleuter en schoolkind te helpen in het weer lekker leren slapen.
De slaapcoaching die ik bied werkt niet met het laten huilen van kinderen. In mijn praktijk werk ik altijd op een liefdevolle manier. Ik maak een plan om jullie stap voor stap te helpen. Omdat ieder kind, elke ouder en iedere gezinssituatie anders is, is ook ieder plan maatwerk en afgestemd op jullie situatie en hulpvraag.
Ik heb in de afgelopen jaren ontzettend veel ouders en kinderen mogen helpen de weg naar dromenland te vinden.
“Samen werken op een liefdevolle manier om de weg naar dromenland te vinden”
Slaapcoaching die ik bied is geschikt voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Jullie kunnen bij mij terecht met:
Mocht je zoon of dochter naast de Slaapcoach hulpvraag ook kindercoach problemen ervaren als bijv. boosheid, piekeren, onzekerheid. Dan kunnen we dit uiteraard combineren. Tenslotte is een ontspannen kind die blij is en met veel zelfvertrouwen alles onderneemt overdag, hierbij gebaad om in de avond op een fijne en rustige manier te gaan slapen. Kijk voor meer informatie bij Kindercoaching.
In principe start ieder traject met een (kosteloos en vrijblijvend) kennismakingsgesprek met de ouder(s). Dit gesprek kan telefonisch of in mijn praktijk plaatsvinden. Mocht je kind wat ouder zijn dan is het fijn dat jullie zoon of dochter mij even kan zien en de praktijk kan ervaren. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen naar de hulpvraag en wat de behoefte is van zowel jullie als ouders als jullie kind. Indien de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, dan zal ik doorverwijzen.
Na het kennismakingsgesprek gaan we aan de slag zodat jullie kind (weer) lekker gaat slapen. Om een zo’n compleet mogelijk beeld te hebben vraag ik jullie om een vragenlijst in te vullen. Behalve de vragenlijst vraag ik jullie ook om een slaaplogboek bij te houden. Met al deze informatie ga ik aan de slag om een uitgebreide analyse te maken over het slaapgedrag van jullie kind. Nadat ik de analyse heb gemaakt, maak ik een persoonlijk plan van aanpak voor jullie situatie.
Zodra ik de analyse af heb en een plan van aanpak heb gemaakt, starten we met het slaapconsult. Dit kan zowel online als hier bij mij in de praktijk. Mocht je kind al wat ouder zijn is hij of zij hier ook bij aanwezig. Tijdens dit consult bespreek ik met jullie het resultaat van de analyse. Daarna bespreken we de stappen in het plan van aanpak. Door een goede basis te creëren, maken we een goede fundering waar we op kunnen bouwen naar lekker slapen. Na het gesprek gaan jullie thuis met een dosis zelfvertrouwen en richting aan de slag.
Nadat jullie gestart zijn, hebben we na 1 week een coachgesprek. Tijdens dit eerste Slaapcoachgesprek bespreken we hoe het gaat, merken jullie vooruitgang, zijn er dingen waar jullie tegenaan lopen en moeten we bijsturen of zijn jullie toe aan de volgende stap. Het is fijn om samen hiernaar te kijken. Hierna plannen we per keer de coaching in. Ieder kind is anders, iedere ouder is anders. Dit vraagt maatwerk.
Naast de Slaapcoaching sessie kunnen we ook Oudercoaching inzetten en/of Kindercoaching. Is je kind als wat ouder, dan is er een mogelijkheid dat ik met hem of haar in de praktijk aan de slag ga met de hulpvraag. Bijv. omgaan met de angsten, zelfvertrouwen, mindset.
Coachsessies duren 45 minuten en kunnen online plaatsvinden of hier in mijn praktijk.
Tijdens het afsluitende gesprek bespreken we hoe het traject verlopen is, welke mooie vooruitgang er bereikt is en wat kun je als ouders doen als je merkt dat het weer even wat minder gaat.