Michelle Toussaint Coaching

Oudercoaching

“Hoe bied ik richting en ruimte, structuur en vrijheid?”

Je hebt van alles geprobeerd, maar niets lijkt te helpen? Je kind kan uit het niets ontploffen, of is juist heel bang of verdrietig. Je weet even niet meer hoe hiermee om te gaan. Je bent zoekende in de opvoeding of je voelt je onzeker.

Ouderschap en opvoeden brengt enorm veel uitdagingen met zich mee. Het is daarom niet vreemd dat je je zo nu en dan zorgen maakt als het even niet lekker loopt met jezelf, je kind of het gezin. Het is dan fijn als je er niet alleen voor staat. Dat er iemand is bij wie je terecht kunt, die er voor je is, je steunt, je alternatieve mogelijkheden laat zien en je weer op weg helpt.

TMF-90
TMF-25

Kindercoaching is zeer geschikt om je kind weer op weg te helpen. Tegelijkertijd ben jij als ouder een belangrijke en onmisbare schakel in het geheel. Wanneer je als ouder bereid bent om samen met je kind een stap vooruit te zetten kan dat veel opleveren voor jezelf, je kind en je gezin.

Iedere ouder wil het goed doen, maar wat is goed?  Kinderen kunnen in hun gedrag spiegelen wat er in ouders leeft. Alleen aandacht voor gedragsverandering van het kind is dan niet voldoende. Ik help jou als ouder om te ontdekken wat jouw kind bij jou spiegelt. Door je hier bewust van te worden, kun je bestaande patronen positief veranderen.

Waarneembaar gedrag bij kinderen wordt vaak veroorzaakt door diepere gevoelens en gedachten. Door anders te leren kijken naar het gedrag van je kind, ontstaat inzicht in deze onderliggende gevoelens. Dit inzicht is de basis voor een betere omgang met gedrag dat je stoort of je boos maakt. Ik kan je begeleiden om anders te leren kijken.

Oudercoaching helpt je bij het bewust worden van wie je bent als ouder. Ik werk oplossingsgericht; welke problemen ervaar je? Wat gaat er allemaal wel goed? Wat vind je lastig? Door samen hierover in gesprek te gaan, krijg je meer inzicht en bewustwording. Ik bied je alternatieven, handvatten en tips. Het geeft je zelfvertrouwen en kracht om met de situatie om te gaan. Je gaat ontdekken hoe je weer de controle krijg over het ouderschap. En bovenal kan je weer genieten van het opvoeden en je gezin.

TMF-31
TMF-77

Bij mij in de praktijk:

Neem nu vrijblijvend contact op om te kijken of coaching aansluit bij jullie hulpvraag.

Hoe gaat het in zijn werk?

Telefonisch Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan een Oudercoachings traject hebben we een telefonische kennismaking. Dit is vrijblijvend en kostenloos. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie situatie. Hebben jullie een goed gevoel bij dit gesprek en willen jullie een coachtraject starten dan plannen we de afspraken in.

Na een telefonisch kennismakingsgesprek (vrijblijvend en kostenloos), krijg(en) je/jullie van mij een digitaal intakeformulier. Tijdens de eerste sessie kijken we naar de (gezin)situatie en de hulpvraag. Daarna volgen er 3 coachsessies waarin we aan de slag gaan met jullie hulpvraag. In totaal zijn er 4 oudercoachsessies. Indien daar behoefte aan is, kunnen we het traject verlengen. Ook kan het voorkomen dat we het even een aantal weken laten rusten, zien wat het doet om vervolgens weer een aantal sessies in te plannen.

Na een aantal maanden is het mogelijk om gebruik te maken van de nazorgsessie(s).

De coachsessies vinden overdag in mijn praktijk plaats en duren 45 min. De coachsessie kunnen samenlopen met het kindercoach en/of slaapcoachtraject, maar dit hoeft niet. Heb je geen kindercoach en/of slaaptraject, geen enkel probleem. Ook dan zijn jullie van harte welkom.